Összes oldalmegjelenítés

2017. március 31., péntek

'Allűr nélkül' by Albert László kiállítás megnyitó a Berekai Art Stúdió szervezésében - 2017.03.30

"Peins une mer, une prairie, Au-dessus, le paradis et le ciel infini"




Berekai Art Studio szervezésében mutatkoztak be Albert László extravagáns festményei.


Mintha a Montmarte-n jártam volna mikor beléptem az Andrássy u 17 szám alatti lépcsőházba. Az emeletről francia sanzon dallamok szűrődtek le, a lépcsőn felfelé pedig hangulatos mécsesek jelezték a Stúdióba vezető utat.

Belépve a Stúdióba egy exkluzív enteriőr fogadott. A fehér polcokon különféle divatkönyveket pillantottam meg szépen elrendezve, gyertyák és designer kiegészítők társaságában.

A helyiségekben helyet kapott élénk piros bútorok, a szürke sofa valamint a fekete-fehér csíkos ülőgarnitúra mind a stúdió budoire jellegét hivatott emelni.

Albert László festményei a stúdió három termében kaptak helyet, valamint az üvegfolyosón. 


A kaposvári születésű festő számos nagyvárosban, többek között Miamiban, Sante Fé-ben, Dubai-ban, Pomona Californiában mutatta már be absztrakt alkotásait.



Elismerései:
2014 - 2015 Exhibition Carrousel du Louvre - France - Paris
2012 - Exhibition
National Gallery - Hungary - Budapest
2014 Dubai Art
2014 Pomona,California
2013 - Kaposvár







László képei a Nemzeti Galériában és Párizsban a Louvre-ben is megtekinthetők.






A megnyitó után finom borokat kóstolhattunk, ugyanis az Ihatóbb Magyarországért társaság Magyarország számos vidékéről hozott tételeket.


Kóstolható tételek voltak:

- 5 fehér tétel:
Tornai Pincészet  Somló 2015
Bajnoczy Pincészet - Szemenszedett - Bacsacsonyi Olaszrizling 2015
Kamocsay Ákos - Ihlet Cuvée - 2015

Istvándy pincészet - Üdvöske - Badacsony - 2016
Belward Classic Hárslevelű Superior Hordóválogatás MMXIV 

- 2 Vörös tétel:
Podmaniczky szőlőbirtok és pincészet - Feketerigó - Merlot - Balatonföldvár 2015
Soltész Prelum - Egri Cuvée - 2015




A Berekai Art Szalon célja a század elei nagyvilági, budoire jellegű, párizsi Szalonok mintájára az itthoni kultúra és művészvilágának összpontosítása, annak támogatása, hagyományőrző mégis rendhagyó módján, a maga színes és előkelő, bohém hangulatával. 


Judit a stúdió vezetője a Nagyvilágot bejárva fotósként is megérintették a különböző kultúrák, emberi sorsok, és fontosnak tartja, hogy mindezt megmutassa és továbbadja. Többek közt ez inspirálta arra, hogy létrehozzon egy helyet, ahol a művészet nyelvén bárki elmondhatja azt, amit gondol az életről, átadhatja szemléletét.


A különböző kiállítások és események, mint színház, zene és a tánc minden műfajával, interaktív módon akár a közönséget is bevonva az előadókkal közeli kapcsolatba kerülve, mély beszélgetések lehetőségének a megteremtésével, valamint nagy filozófiai, és irodalmi estek lehetőségét kínálva, itt szinte minden témát és művészeti ágat érintve járnak a kultúrára, a nosztalgiára, és az újdonságokra egyaránt éhes közönségnek a kedvére, mely a hely limitált férőhelyei révén, és fennkölt eleganciája ellenére is meghitt, családias hangulatban történik. 




Az időt megállítva, már-már visszalépve abba egy új világ nyílik meg a látogató számára, ahol igény szerint közeli kapcsolatba kerülhet és betekintést nyerhet a művész egyéni világába, és akár az eddig nem ismert, kisebb titkaiba. Fontos a kellő inspiráció megadása és a tanulás folyamata, ami minden ilyen alkalommal megtörténik, hisz újabbnál-újabb dolgok és ötletek születnek minden est alkalmával, a repertoár egyre színesedik. 


A hely szelleméhez közel áll még a divat, mint művészeti ág, melyeken a hazai tervezők kapják meg a bemutatkozás lehetőségét és a kellő támogatást az egyedi darabok kiállításával, mely adott esetben, minden szezon elején, egy-egy, kb. két-három hétig tartó fashion corner megrendezésével, ami rendre nagy sikerrel robbant be a köztudatba, melyet a tanulás miatt nagyon sok pályakezdő fiatal is látogat, kellő ihletet merítve az itt egy helyben kiállított, több, más és más stílusú ismert, vagy kevésbé ismert tervező darabjaiból egyaránt.


További terveikben szerepel egy művészettörténeti utazássorozat elindítása nagyszerű előadókkal délutánonként, majd egy ebből kiinduló lehetséges rajz-és festőakadémia elindítása, és a különböző alkotások igény szerinti bérbeadásának lehetősége a közeljövőben, majd a távlati terveikben az aukciók elindítása is szerepel.





Nagy hatással volt rám a Szalon és a kiállítás. Úgy érzem a mai világban hiánypótlásként lép fel a művészet és a divat területén a Szalon.


A kiállítás képeit, melyeket Hadaghian István készített itt nézhetitek meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...